Vet ni i vilken stad huvudrollsinnehavaren i Galipoli och Dödligt vapen är född i?

Min vän och kollega – den underbara JR – har bjudit mig att bo hos honom i Melbourne under helgen. Jag passade på att åka tidigt i morse och sov bara fyra timmar innan jag åkte iväg till flygplatsen. Jag hade handledningsmöte på SKYPE med A och K. (Sitter faktiskt och pular – som vi säger på svenska – med texten just nu. K sa: ”Jag läser din blogg.” Jag blev lite generad eftersom det är ett mycket speciellt sätt att skriva som skulle kunna gå under rubriken ”läsare okänd”. Men jag ser också att jag har 200 hits om dagen på sidan. (Det kan ju vara troll som är inne och kollar – så jag vet inte de läser….Trollmor läser bloggen innan hon binder fast barnen i svansen. OajajajajBUFF.

Jag skulle egentligen åkt ikväll, men det kostade 100 dollar (650 spänn mer) och jag tänkte att jag kan lika gärna åka tidigare och göra av med de pengarna i Melbourne. Det visade sig att jag kom till Nyköping (eller Avalon) och fick sitta i en buss som var SJUKT obekväm i 2,5 timmar. Köer köer köer. Men jag lyssnade på musik. Roxy Musics Avalon var ju passande.

Satt längst upp längst fram på een dubbeldäckare. Men…

Det har regnat idag och bara varit 20 grader. Jag har frusit. Hur ska det gå när jag kommer hem???

JAg sitter just nu på statsbiblioteket som är otroligt fint. Melbourne är huvudstaden i Victoria. Det är lite kallare här eftersom det är söderut (60-70 mil). Det är också annorlunda på det sätt att det är lite mer fancy här… Lite mindre stökigt. Jag vet inte.. jag gillar Sydneystämningen. Det kan vara lite väl varmt, men … det är nåt annat.

Bibblan är fin. Och de har internet. Som fungerar asdåligt.
Jag åt lunch med D – min före detta doktorand från NHH. Han bor här och jobbar nu på en revisionsfirma. Han skrattade gott när jag sa M8 (mate)…

Jag är en nostalgisk person i så motto att jag explicit försöker skapa minnen som jag kan tänka tillbaka på. Men jag avskyr nostalgi av typen: ”det var bättre förr” eftersom en sådan syn tenderar att glömma de saker som är bättre nu. Jag tror också att det handlar om att en blir äldre och äldre (och säg emot mig någon!) och mer inskränkt. “Det är farligt med serietidningar” hette det när jag liten. Idag skulle föräldrar vara lyckliga över en situation där barnen var hemma och läste och inte satt “och spelade sina förbannade spel”… Det här ändrar sig över tiden – jag menar det kanske ändå inte är så att herr Westbergs beskrivning av Alice Babs känns “timely”:

Ur: https://orkesterjournalen.com/wordpress/?p=26842

Det blev därför lite parodiskt att ”åka dit” på att vara ”nostalgisk” när det gäller USAs president. Jag hade en diskussion med ME – en kollega på Sydney U – om det vansinniga med att det amerikanska folket sannolikt /och jag kommer då att förlora pengar!) kommer att välja Humpy Dumpy till president igen trots att han är en mobbare och tafsare och lögnare. Han döljer det inte. Och jag sa något sånt –
B: ”I guess that all people have bad sides, but that I like when leaders don’t show off with their frailty”
ME: “Wake up Bino! Don’t be so nostalgic. This is how leadership is carried out now!”
B: “GASP”
ME: “Don’t be so old, Bino. Get with the times!”
B: “GULP”