”Det är härligt att åka till nya ställen, men det är också härligt att åka tillbaka till ställen”, säger Br (min värd) när vi träffas. Jag fick kontakt med Br via en hemsida för “sabbaticals” för 6 år sen (när jag åkte hit första gången). Br köpte huset någon gång på 1980-talet och det är hans ”pensionsförsäkring” eftersom huspriserna i Sydney har gått upp och upp i 10 år nu  (fram till 6 månader sedan). Br och jag har blivit vänner (of sorts) och igår bjöd han på lunch.

Han fyllde också kylskåpet med vin, öl, frukostgrejer och en hel del frukt. Han köpte schampo och diskmedel. Han är sjukt generös och det finns mycket att lära sig av detta. Men själv måste jag få lära mig att bli bjuden. Min kompis K säger att en ska låta sig bli bjuden. “Om någon säger att de vill bjuda så är det vänligaste en kan göra att tacka ja”. Lär dig Bino!

Tyvärr kan jag inte bo här hela tiden eftersom hans son ska börja på ”Uni” som de säger. Under lunchen berättar han stolt att hans son, K, hade ett slutbetyg ifrån gymnasiet som var över 97% vilket (tydligen och sannolikt) var mycket bra. ”Men jag var orolig förra året”, säger Br. ”Då ringde kemiläraren och berättade att han missat nästan alla flervalsfrågorna i sista provet och på frågan om hur många ”catalysts” han kunde räkna upp svarade han:  ”This is my list of cats: (1) Siamese (2) Perser (3) Bengal…”

==

När Br konfronterade K så svarade han: ”I am not peaking just yet”.

==

Fick mig att fundera på när jag ska peaka? Ska börja jobba på riktigt idag och sen sitta hela helgen. Det kommer att komma några besökare och det är bäst att passa på innan skrivtid känns som en ”vanlig” tid.

==

Landade i förrgår kväll. Jag har haft ett ”snuff dilemma” eftersom det inte går att köpa snus i Australien. Att ”smuggla” med sig snus känns ju inte helt rimligt efter att ha sett några program om tullen i Australien. Jag tog i alla fall med mig några extra dosor (man får ha med sig två) och var riktigt nervös när de scannade bagaget. När jag sedan såg killen före mig (som blev haffad) blev det lättare. Han hade kycklingfötter (?) med sig. Då har man inte sett tullprogrammet. De vinkade igenom mig. Jag ser väl helt enkelt ärlig ut…

Att landa i Sydney är att landa i en slags smog. Igår såg jag himlen en liten stund och alla pratar om bränderna. Deras reaktioner blir temat för morgondagens inlägg.

Jag tog en taxi från flygplatsen och det stod en kille och skrek och pekade åt alla håll. Helt uppenbart ville han bara hjälpa till, men mina 5 minuter i kön avslöjade att det hade fungerat bättre utan management. Någon som känner igen sig?

==
Jag sov ganska bra första natten men idag vaknade jag 03.30 och sen har jag:

  • Sett (färdigt) en film (The Irishmán) – helt OK men känns lite som om vi sett filmen om gangsterkarriärer där kostympersonen får fri budget att köpa och sy upp 70-tals kläder.
  • Gått en promenad
  • Ätit frukost
  • Duschat
  • …bloggat