Klassificeringar
Jag ska snart på ett seminarium som handlar om klassificeringar. Pappret är en kritisk genomgång av hur forskare använder data för att göra klassificeringar och budskapet är att det krävs en högre grad av skepticism. Rapportens styrka är att författaren är mycket kunnig om litteraturen som hen kritiskt granskar. Och att författaren är britt och därför skriver på ett sådant där förvånat sätt: “Oh… this was strange and awkward…”
==
Engelsmän
Jag kan inte titta på engelska reseprogram. Jag blir tokig på den i grunden imperialistiska synen på att allt utanför “det engelska” är konstigt. Michael Palin är värst. Han tycker allt som inte är “fish and chips” eller “afternoon tea” är konstigt. Kan verkligen rekommendera Trevor Noahs stand-up: http://www.dailymotion.com/video/x2tsu0h. “It is not as great as you think”….
==
Tillit
Har kommit i en mode där jag inte orkar lyssna på ljudbok utan lyssnar på musik. Det är en bra “mode” för då kan jag tänka på forskning när jag går till jobbet. Just nu tänker jag på hur vi i statsförvaltningen har introducerat “tillits-styrning” och vad det får för konsekvenser. Man kan säga att det är en reaktion på den kritik som har funnits av NPM (som kulminerade i Zerembas artikelserie i DN). Logiken är att styrning ska ske med tillit. Jag blir alltid nervös när ordet tillit används på detta sätt:
“Du ska veta att jag litar på Dig”… betyder ju också att “Jag borde kanske inte lita på dig, men nu gör jag det…”
==
T och J kom till Sydney i måndags kväll. De är mor och far till min guddotter och ska hälsa på henne i Newcastle och resa en del i Australien.
==
Jag brukar “alltid” ta folk på Coogee-Bondi promenaden, men igår regnade det. Igen. Det har faktiskt regnat alla dagar utom 2 den senaste månaden. Och ändå är det skönt. Vi gick till Operan och gick och gick och gick. Och stackars J fick blåsor av sina nya skor.
=
Börjar längta hem till M och resten av gänget riktigt ordentligt. Det var lite långt att vara borta så här länge. Samtidigt har det varit bra och jag har haft tid och reflektera och läsa och skriva. Men… det ska inte bli fel att komma hem i april.